NL FR EN

Verona

veronaVerona  ramen en deuren met hoofdzetel te Booischot kan je zonder twijfel rekenen tot de grotere KMO’s, met een perso-neelsbestand schommelend rond de 100 werknemers. De laatste jaren kende Verona een belangrijke omzetgroei, vooral te danken aan de mond-aan-mond reclame van de vele tevreden klanten. Niet enkel biedt Verona een goede prijs-kwaliteit verhou-ding voor zijn producten, maar tevens staan zij zelf volledig in voor elk totaalproject, gaande van begeleiding van de keuze en offerte, tot productie, plaatsing en volledige afwerking.

En wanneer een bedrijf groeit, moet ook de administratie wor-den aangepakt. Zij moet niet alleen kunnen volgen, maar moet de groei ondersteunen en eventueel aanwijzingen geven om bij te sturen waar nodig. Daarom werd begin 2011 Marc Van Dijck aangetrokken als financieel manager. Op dat ogenblik was Wings bij Marc volledig onbekend.   We laten hem even aan het woord: ‘Tot eind 2010 gebeurde de boekhouding volledig extern bij het boekhoudkantoor, waardoor we onmogelijk tijdig over de juiste rapporteringen konden beschikken. De boekhouding werd wel bijgewerkt volgens de wettelijke normen, maar dit vergde te veel dubbel werk. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een boekhoudpakket dat aan volgende vereisten moest voldoen:   Verkoopgegevens (+/-5000 verkoopfacturen/jaar) moeten automatisch uit het eigen operationeel pakket naar de boekhouding overvloeien en digitaal worden geregistreerd Aankoopfacturen moeten digitaal worden geregistreerd, met een zo hoog mogelijke graad van automatisatie(+/- 14000 aankoopfacturen/jaar) De bankgegevens moeten via CODA automatisch worden geboekt Betalingen moeten volledig automatisch lopen met integratie naar Isabel 6 Geautomatiseerde BTW aangifte & Intrastat aangifte.

Na enkele eerder teleurstellende demonstraties werd bij mij de twijfel groter of ik de beoogde doelstellingen wel kon halen: ik had wel ervaring met enkele ‘grotere’ pakketten, maar daar maakte de boekhouding deel uit van een volledig ERP-systeem, en hier moest de boekhouding samengaan met een bestaand operationeel systeem. Tot ik midden januari op aanraden van CSI computers bij Wings ben gaan aankloppen. Na een korte demonstratie was het duidelijk dat ik hier wel een antwoord kreeg op mijn vragen. Twee weken later is de beslissing gevallen voor de aanschaf van de professional boekhouding, de banklink met integratie van Isabel 6, de module intrastat en de uitbreiding tot 5 users. En wat nog sterker is: binnen de 2 maand was de boekhouding volledig operationeel, waarbij 95% van de input automatisch verloopt.

Het is dank zij de soepele integratiemogelijkheden van Wings boekhouding dat ik binnen de 3 maanden mijn taak als financieel manager gefundeerd kan uitvoeren: maandelijkse rapportage en analyse van KPI’s (Key Performance Indicators) zijn de elementen die nodig zijn voor het uitstippelen van een efficiënt beleid. Want boekhouding is zoveel meer dan enkel registratie van gegevens voor de noodzakelijke wettelijke aangiftes.

Marc Van Dijck
Financieel & administratief manager
Verona - Booischot  

www.verona.be

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring