NL FR EN

Robekon

logo2copy robekonAl bijna 40 jaar is het bedrijf Robekon uit Dilbeek gespecialiseerd in de wentellagerhandel. Industriële toeleveranciers uit binnen- en buitenland hebben in Robekon een partner gevonden waar men snel en efficiënt het juiste lager kan bekomen. 

Wij vragen aan dhr. Leemans wat de meerwaarde is van Robekon op deze markt.
“Wij zijn voorraadhouder van nicheproducten waarvoor de levertijden af fabriek doorgaans lang kunnen uitlopen, meer dan een jaar is niet uitzonderlijk. Wanneer dan een belangrijke productiemachine in een fabriek uitvalt wegens een lagerdefect, kunnen wij onmiddellijk het gepaste vervangingslager leveren. Expressleve-ringen, zelfs koeriers naar alle landen van Europa, zijn bij ons dan ook dagelijkse kost”

Ik merk dat u van in het begin met Wings werkt, en dat u zelfs met de voorganger van Wings (ADM 2000) werkt vanaf einde jaren 80. Ik vermoed dat er heel wat is veranderd in de werkwijze van nu ten opzichte van vroeger?
“De basis waar het uiteindelijk om gaat blijft nog steeds dezelfde: snel kunnen beschikken over de juiste productinformatie met alles wat daarbij hoort. In de loop der jaren bouw je daarbij extra kennis op in verband met de klanten, welke producten ze afnemen en aan welke voorwaarden. Wanneer we van de vroegere fichesystemen zijn overgeschakeld naar een softwareprogramma, was onze eerste vereiste dat de softwaredata die worden opgebouwd eigendom zijn van Robekon, en ook door onze eigen mensen verder via eigen toepassingen kunnen worden gebruikt . Dit was vroeger een belangrijke reden om te kiezen voor ADM2000, en ook Wings biedt ons uitgebreide mogelijkheden om data uit te wisselen tussen Wings Logistiek en de eigen zelf geschreven toepassingen.”

Er moet voor de rest toch nog een belangrijk verschil zijn in werking. Ik hoor bijvoorbeeld geen faxen binnenkomen, maar heb toch al meermaals het geluid van binnenkomende mails gehoord?
“Op gebied van communicatie gebeurt alles nu natuurlijk veel sneller en efficiënter. 99% van onze offertes gaan per mail buiten, en meer dan de helft van de facturen worden eveneens elektronisch verzonden.  Met de eigen toepassing beschikken we online over gedetailleerde prijs- en levertijdinformatie van onze fabrikant. Vroeger gingen daar heel wat telefoons en faxen aan vooraf.

Wat betekent Wings concreet voor u?
“Voor ons is Wings de basis van waaruit alles vertrekt, volledig betrouwbaar en zeer gebruiksvriendelijk. En onze eigen specifieke werking kunnen we van hieruit verder beheren.”

www.robekon.be

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring