NL FR EN

Norta

Norta 06032013 2614 bewerktAl drie generaties lang zit de passie voor fietsen verweven in de producten van NORTA.  De combinatie van meer dan 90 jaar ervaring, vakmanschap en traditie met de meest vooruitstrevende technologie, leidt naar perfectie. Zo beschikt NORTA over een moderne, flexibele lakstraat en de laatste snufjes op gebied van wielenbouw.

De fietsen van NORTA worden in Herentals op maat geassembleerd. De verdeler geeft door welk model met welke maat, kleur, derailleur en opties gewenst zijn. Binnen de week is de fiets gespoten, geassembleerd, getest en geleverd. Alle combinaties zijn dus binnen de week leverbaar, zonder beroep te moeten doen op een immense stock van afgewerkte modellen.

Deze werkwijze moet natuurlijk administratief ondersteund worden. Tot eind 2014 gebeurden de administratie en de opvolging van de productie aan de hand van software waarvoor een gedeelte specifiek voor NORTA was geschreven. Wanneer we september 2014 een schrijven kregen dat de ondersteuning eind 2015 zou stoppen, zijn we niet bij de pakken blijven zitten en zijn we aan onze zoektocht begonnen.

Op aanraden van ons boekhoudkantoor hebben we Wings Software gecontacteerd. Na een eerste gesprek bleek duidelijk dat de grote instelbaarheid van Wings Enterprise een prima basis voor NORTA kon vormen. Voor de verdere besprekingen werden we in contact gebracht met hun verdeler Salco, die in een verder stadium ook zou instaan voor de implementatie.

Na een grondige analyse door Christian Cos van Salco werd ons al zeer snel een duidelijk beeld van de verschillende mogelijkheden en de te verwachten kostprijs gegeven. Al onze administratieve wensen konden vervuld worden door gebruik te maken van de standaardmodules van Wings. Verder kon op onze vraag een klein gedeelte software worden bijgeschreven voor de sturing van de productie. Op die manier konden we de werkwijze die we al jaren hanteerden gewoon behouden. Dankzij de deskundige ondersteuning waren we enkele weken later volledig overgeschakeld. Ook het op maat geschreven gedeelte werkte perfect.

Intussen zitten we volop in het drukke zomerseizoen en NORTA draait op volle toeren. En wat een jaar eerder ondenkbaar was: onze oude software hebben we nog geen dag gemist…

Eddy Van Hemelen
Zaakvoerder NORTA
www.norta.be

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring