NL FR EN

Mattheeussen

081010math027 mattheeussen40 jaar Bouwmaterialen Mattheeussen

In Brecht werd eind mei stevig gevierd, want Bouwmaterialen Mattheeussen L. kan terugblikken op zijn 40-jarig bestaan. Broers Steven en Peter volgden vader Louis op die samen met moeder Maria in 1969 met het bedrijf begon. De derde broer, David, staat aan het hoofd van Mako Beton, het zusterbedrijf van de firma dat instaat voor de productie van betonproducten.
In deze familiebedrijven ligt de nadruk op de service voor de klanten. En die service kan enkel gegarandeerd worden als er gebruik wordt gemaakt van de juiste infrastructuur. Momenteel zijn er 14 mensen tewerk gesteld.  

Daar waar in het begin de administratie en de planning manueel werden opgevolgd, werden al snel, waar mogelijk, computersystemen ingeschakeld. In 1992 werd de stap gezet naar het softwarepakket ADM2000, en startte de samenwerking met de mensen van het huidige ‘Wings Software’. Een samenwerking die zijn 18de jaar ingaat.   Daar waar in de ADM Dos-omgeving specifiek maatwerk was ontwikkeld om de noden van de firma op te vangen, werd bij de ontwikkeling van Wings rekening gehouden met al deze factoren zodat de Windows-toepassing zonder maatwerk de benodigde functionaliteiten kon aanbieden: de mogelijkheden van prijsbepaling, de instelbaarheid van de dimensiemodule, de manier waarop de gegevens gebruikt worden voor berekeningen, de afdrukmogelijkheden en de programma’s voor opmaak van layout’s, ... Wings is voor ons een toverdoos waarmee afgelopen jaren de overgang van DOS naar Windows-omgeving gefaseerd is kunnen verlopen.

In 2004 werd de ADM-boekhouding vervangen door het boekhoudgedeelte van Wings, en vanaf januari 2008 is ook het logistiek gedeelte overgeschakeld van ADM naar Wings. Bij de laatste stap van deze migratie werden wij perfect begeleid door Christian Cos van de firma Salco uit Turnhout, reeds jaren een verdeler van Wings. Zijn kennis en manier van werken sluiten perfect aan bij de noden van ons bedrijf, namelijk kwaliteit, service en correcte afspraken.  

En de toekomst? Die zien wij nog meer dan ooit vol vertrouwen tegemoet. Met Wings-logistiek is het eenvoudig de juiste artikelen, op het juiste tijdstip en de juiste plaats te leveren en dit aan de vooraf afgesproken prijzen. Dit is de service waar het in onze sector om draait.

Steven Mattheeussen
http://bouwmaterialen-mattheeussen.be/nl

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring