NL FR EN

Neococoon

neococoon logo

is een familiale onderneming uit Kortrijk die sinds haar oprichting in 1994 gespecialiseerd is in de productie van meubelen op maat voor de projectmarkt, alsook van meubelcollecties voor de retailmarkt.
Bij onze zoektocht naar een geïntegreerd softwaresysteem werd ons al snel duidelijk gemaakt dat standaardsoftware (boekhouding, logistiek, handel) niet toereikend zou zijn. Er moest ook een gedeelte ‘productie’ aanwezig zijn.

Via onze speurtocht kwamen wij terecht bij Wings Software, die ons dadelijk doorverwees naar hun verdeler ETS Informatics te Kuurne. Na een bespreking en enkele demonstraties hebben we al snel onze keuze laten vallen op de softwareoplossing van ETS Informatics voor de verkoop- en aankoopadministratie, projecten, productieplanning, jobregistratie en voorraad, dit alles gekoppeld aan een Wings Professional Boekhouding met de modules ‘Banklink’ en ‘Intrastat’.

Via deze oplossing zijn wij in staat om vanuit onze orderadministratie niet alleen te leveren en te factureren, maar we kunnen ook de orders omzetten in productieopdrachten. Zo kunnen we de productie-eenheid in Tsjechië vanuit België plannen en opvolgen. Verkoopfacturen worden automatisch doorgelinkt naar de Wings boekhouding, waarbij zelfs klantgegevens indien nodig automatisch worden overgenomen.     De verkoopadministratie krijgt vanuit de boekhouding ook alle informatie terug om de kredietlimiet van de klanten nauwlettend in de gaten te houden. Dubbel werk is daarbij uit den boze, mede door het gebruik van de professional Banklink van Wings waarbij de bankverrichtingen snel kunnen worden ingelezen en uitgevoerd. Wings Boekhouding is hierdoor voor ons meer dan een afzonderlijk boekhoudpakket waarmee we alle aangiftes snel en correct kunnen indienen: het is een geïntegreerd onderdeel van onze administratie zoals deze door ETS Informatics voor ons op punt gezet is.

Christophe Warlop
Neo Cocoon NV

http://www.neococoon.be

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring