NL FR EN

Koppen

showroom koppenKOPPEN.BE is een familiaal bedrijf met verregaande specialisatie in de metaalconstructie. De meeste standaardproducten worden geïmporteerd, het maatwerk wordt in eigen werkplaats gefabriceerd, en de meeste producten worden door de eigen montageploegen geïnstalleerd. Door de hoge kwaliteitsnorm en de verregaande service, van het advies tot de montage, is deze BVBA succesvol bij particulieren, bedrijven en overheidsinstellingen. Het klantenbestand, opgebouwd in 60 jaar tijd, telt meer dan 70.000 adressen in België.
Het productenpallet omvat o.a.: afbakeningshekken, asbakken, brievenbussen, carports, deurluifels, fietsrekken, paaltjes, vlaggenmasten, vuilnisbakken, overdekkingen, enz...

KOPPEN.BE is de afgelopen jaren sterk gegroeid en de administratie moet kunnen volgen. KOPPEN.BE werkt in een Mac-omgeving en maakt gebruik van een op maat gemaakte logistieke toepassing, gerealiseerd met Filemaker. Het vorige boekhoudpakket bood in de praktijk niet de nodige soepelheid en vlotheid. Daarom werd in 2009 besloten om over te schakelen naar Wings.

Business solutions provider en Wings verdeler Acacia Computers zorgde voor de integratie van Wings in de Mac omgeving. De gegevens van klanten en leveranciers, met inbegrip van alle openstaande posten, werden vanuit het oude pakket in Wings geïmporteerd. Acacia verzorgde ook de import in Wings van de in Filemaker aangemaakte klanten en verkoopfacturen. Voor het boeken van de aankoop-facturen werd het bestaande Scan en Document Management System ingezet: alle inkomende facturen worden nu gedigitaliseerd (ingescand) en in de boekhouding verwerkt.

De in Wings geïntegreerde factuurherkenning doet een boekingsvoorstel door de pdf’s te analyseren.

Heidi Frencken, boekhoudster bij KOPPEN.BE: "Dit betekent een belangrijke tijdwinst bij het inboeken. Bovendien worden pdf’s samen met de boekingen bewaard, hetgeen taken zoals opzoeken en doorsturen aanzienlijk vereenvoudigt".   Directeur Gerard Koppen: "Sinds we over Wings beschikken, is de debiteuren-administratie - in ’t bijzonder het versturen van rappels - veel eenvoudiger geworden, met als gevolg dat onze facturen nu sneller betaald   worden. Nu is het nog even wachten op de Isabel-administratie om   Isabel 6 voor de diverse banken te activeren, zodat ook de rekeninguittreksels van onze 4 banken automatisch kunnen worden geboekt."

Heidi Frencken verduidelijkt verder: "Een belangrijke meerwaarde die ik   ondervind, is dat je tijdens een boeking een compleet andere opzoeking   kan doen zonder dat je eerst je boeking moet afwerken. Dit creëert een zeer soepel en aangenaam gebruik. Ook de exportmogelijkheden naar   Excel worden door mij vaak gebruikt en zijn zeer handig om snelle manipulaties mogelijk te maken.   Zodra de basis goed is ingegeven, kan eigenlijk een leek aan het boeken gaan (zo prijs ik mezelf wel uit de markt natuurlijk). Je krijgt   als gebruiker echt de indruk dat dit pakket door een boekhouder werd bedacht en niet door een programmeur die een kei kan zijn in programmeren, maar niks van boekhouden kent."

www.koppen.be

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring