NL FR EN

Yvsolab

Wings Yvsolab1Yvsolab NV, al meer dan 20 jaar trouwe Wings-klant, levert als distributeur van laboratorium verbruiksmaterialen zowel standaardoplossingen als innovatieve oplossingen op maat van de klant. Daarbij moet aan alle hoge kwaliteitseisen worden voldaan, waaronder de correctheid en traceerbaarheid van hun producten.

Om dit administratief en logistiek in goede banen te leiden, werd de logistieke toepassing van Wings bij Yvsolab in maart 2015 geüpgraded naar de Enterprise uitvoering. Daarbij wordt de registratie van lotnummers en vervaldatums van inkomende en uitgaande goederen vereenvoudigd door gebruik te maken van GS1 barcodes: met 1 scanning wordt uit het GS1-etiket alle benodigde informatie gedistilleerd, zoals artikelcode, lotnummer, vervaldatum & aantal in verpakking.

Voor de benodigde scanners en de bijhorende software werd beroep gedaan op SDT-Informatics. De scanners halen via wifi de benodigde Wings data op uit de ingestelde netwerklocatie, via scanning worden de detaillijnen van levering of ontvangst aangevuld en terug naar Wings verzonden.  Alle goederen die bij Yvsolab vertrekken krijgen een duidelijk eigen label.

Yves Wouters: “De etiketten bevatten al de correcte informatie, op basis van een eigen GS1-label volgens de internationale standaard, die integraal op de leveringsnota en bijhorende factuur komt.
Daarenboven werden de etiketten aangevuld met een QR-code, omdat het voor onze klanten steeds belangrijker wordt om op een eenvoudige elektronische manier de afkomst en karakteristieken van de goederen te achterhalen. Zeker omdat het dikwijls specifieke producten op maat van de toepassing van de klant betreft.  
We maken enkel gebruik van de softwaretoepassingen van Wings, dit in combinatie met Outlook voor het mailverkeer en vereenvoudigde data-input dankzij de scannersystemen van SDT-Informatics.  Bij de audit in november verkregen we dan ook zonder probleem voor onze activiteiten het ISO 9001:2015 certificaat. “

Yves Wouters
gedelegeerd bestuurder

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring