NL FR EN

Groep Op de Beeck

img 0476Bijna een halve eeuw geleden begon René Op de Beeck met de distributie van veevoeders en de verhandeling van hulpmiddelen voor de land- en tuinbouw. Met durf, creativiteit en vooral grote inzet werd vanaf de beginfase gezocht hoe innoverende producten en procedures in de sector konden worden benut. Want technologie en wetenschap staan niet stil.

Ook nadat zoon Geert in 1992 de meeste activiteiten had overgenomen, resulteerde de toegenomen aandacht voor ecologische duurzaamheid in tal van innovaties: we vermelden ondermeer oplossingen voor mestoverschotten, alternatieve veevoeders en vormen van alternatieve energie.

Groep Op de Beeck bestaat momenteel uit 8 vennootschappen. Twee daarvan zijn transportfirma’s met dagelijks een 50-tal vrachtwagens op de baan. Er zijn 100 werknemers, met bedrijfssites in Kallo en in Philippeville.

Gunther Hendrickx staat aan het hoofd van de administratie die gevestigd is in een nagelnieuw gebouw in Olen. Hij is de geschikte persoon om de evolutie van het bedrijf, en de weerslag hiervan op de administratie, te overlopen. “In 1999 waren er bij Op de Beeck 5 vrachtwagens en 10 medewerkers, verdeeld over 2 bedrijven. Ik stond in voor de administratie, die gebeurde aan de hand van een DOS-versie van een oud pakket. Bij de overgang naar het jaar 2000 raakten we in de problemen: op mijn aanraden zijn we toen overgestapt op Wings, een keuze die we ons nooit hebben beklaagd”, aldus Gunther Hendrickx.

Groep Op de Beeck gebruikt Wings Boekhouding en Wings Logistiek. De orders worden in Wings ingebracht, waarna de ordergegevens worden geëxporteerd naar een dispatchingsoftware die door een derde partij werd ontwikkeld. Op basis van de uitgevoerde transporten vervolgen de orders in Wings hun verdere administratieve verloop. Boekhouding en administratie gebeuren gelijktijdig door 7 medewerkers.

Gunther Hendrickx vervolgt: “Niet enkel ons bedrijf heeft een grote evolutie gekend, ook de manier waarop een boekhouding wordt gevoerd is sterk veranderd. Zo werden vroeger alle rekeninguittreksels manueel ingebracht. Betalingen werden via de software van de bank ingegeven en doorgestuurd. Dit is een immens verschil met de huidige situatie waarbij de betalingsopdrachten vanuit de Wings boekhoudsoftware worden aangemaakt en na goedkeuring doorgestuurd. Daarenboven worden de rekeninguittreksels rechtstreeks via Coda ingeboekt. Een hele tijdsbesparing, zeker als je weet dat er in totaal dagelijks meer dan 40 uittreksels worden verwerkt. Voor 1 bedrijf worden voor bepaalde klanten de betalingen via Sepa Direct Debit bij de bank opgevraagd. Deze betalingswijze zal in de toekomst steeds meer gebruikt worden.”

 Groep Op de Beeck  
www.odbeeck.be

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring