NL FR EN

Exellent

exellent logo pos rgbDe merknamen Exellent, Expert en Connect-it zijn bij iedereen wel bekend. En deze aankoopgroeperingen zijn recent uitgebreid met de Brio-group, een aankoopgroepering in de sector keukens-sanitair. Ook deze merknaam zal volgende maanden meer in het nieuws komen.De automatisering van het bedrijf dat achter deze namen schuil gaat, heeft in januari 2013 een belangrijke boost gekregen.  Over welke verandering gaat het hier? We laten Vincent Pauwels aan het woord:
"Tot  eind 2012 werd zowel voor de boekhouding als voor de volledige logistieke verwerking beroep gedaan op een systeem op AS/400.  Geen  overbodige   luxe,    gezien  de   omvang   van verwerking. Daarbij is de AS/400 absoluut bedrijfszeker. Deze betrouwbaarheid  wilden we  absoluut  behouden.
Voor het boekhoudgedeelte groeide de nood aan een meer flexibele toepassing die de evolutie van financiële software en van diverse stan-daardtoepassingen op de voet volgt. Een snelle financiële opvolging door integratie van CODA, migratie naar SEPA Direct Debit, gebruik van e-mail voor rappels, … .  Het was voor ons een uitdaging om dit te realiseren. De bedrijfszekerheid mocht hier niet onder lijden, en de connectiviteit met het logistiek systeem van de AS/400 moest daarbij behouden blijven.
Nadat we begin 2012 via een zakenpartner die zelf met Wings werkt, met dit bedrijf in contact kwamen, ging de bal snel aan het rollen. Wings kon met zijn boekhouding ons de functionaliteiten bieden die we hadden voorop gesteld, en dank zij de duidelijk gedocumenteerde interface, die voor ons nog verder op enkele punten verfijnd werd, kon onze AS/400 partner alle gegevens koppelen.
Begin januari 2013 is op minder dan 1 week de overdracht gebeurd van de AS/400 boekhouding naar het boekhoudsysteem van Wings. Intussen werken er 9 gebruikers in 10 dossiers. Jaarlijks worden er een 200.000-tal verkoopfacturen uit het AS/400 systeem automatisch in Wings ingelezen. En ook de meeste aankoopfacturen (ook ongeveer 200.000) vloeien van onze AS/400 door naar de boekhouding.
Vooral de integratie met Isabel 6 waarbij de rekeninguittreksels via CODA worden ingelezen en afgepunt, en de betalingsopvolging via e-mail maken een wereld van verschil ten opzichte van de vroegere werking. Gebruik van domiciliëringen is intussen niet meer weg te denken.
Niet enkel de debiteurenopvolging, maar ook het gemak van de elektronische aangiften, mogelijkheden van import uit Excel, gegevens exporteren en opnemen in First, budgettering en analytische verwerking, … dit zijn maar enkele punten waarvan ik na 1 jaar gebruik van Wings nog steeds kan genieten."

Met dank aan Vincent Pauwels, Finance Manager

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring