NL FR EN

Persbericht

HEIST-OP-DEN-BERG - Als eerste ontwikkelaar van boekhoudsoftware ondertekende Wings de gedragscode voor elektronische facturatie van de Federale Dienst voor Administratieve Vereenvoudiging.

Dit betekent dat Wings de mogelijkheden van elektronische facturatie niet alleen maximaal uitbouwt in zijn software, maar dat het bedrijf ook zelf het goede voorbeeld geeft aan de eigen klanten. Met deze stap engageert Wings zich ten volle om het systeem van elektronische facturatie ook in ons land verdere ingang te doen vinden.

Sinds 1 januari 2013 bestaat er niet langer een wettelijk verschil tussen een papieren en een elektronische factuur. Facturen moet u bovendien niet langer op papier in grote kartonnen dozen bijhouden, een elektronisch archief kan ook. De gelijkschakeling betekent meteen dat elk bedrijf of elke zelfstandige probleemloos elektronische facturen kan aanmaken, verzenden, ontvangen en bewaren. De besparingen op portkosten en het manueel overtypen van informatie zijn enorm. Na één druk op de knop komt de e-factuur aan bij de ontvanger. In een handomdraai vindt u een specifieke e-factuur terug in een digitaal archief.

Gedragscode e-Invoicing

Vooraleer de elektronische factuur gemeengoed wordt, is er nog nood aan heel wat communicatie en promotie. Om het vertrouwen in de elektronische factuur bij klanten te bevorderen en het gebruik te promoten, kunnen bedrijven de Gedragscode e-Invoicing’ onderschrijven. Inmiddels hebben al acht bedrijven de stap gezet, waarbij Wings de allereerste producent van boekhoudsoftware is. Bedrijven die de gedragscode ondertekenen, engageren zich tot een aantal principes, waaronder geen extra kosten voor de e-factuur, de vrije keuze voor de klant, gelijkwaardigheid,… . Bij inbreuken op de gedragscode door een ondertekenaar kan de FOD Economie optreden.

Naar een volledig digitale boekhouding

Als ontwikkelaar van business software implementeerde Wings al maximaal de mogelijkheden van elektronische facturatie in zijn programma’s. Klanten kunnen met Wings zelfs overschakelen op een volledig digitale boekhouding, waarvan de e-factuur slechts één onderdeel vormt.
Zo verwerkt Wings niet alleen automatisch inkomende en uitgaande elektronische facturen. De voorlopig nog onvermijdelijke papieren facturen worden eenvoudig ingescand en verwerkt. Daarnaast biedt Wings mogelijkheden voor een koppeling en geautomatiseerde verwerking van de bankuittreksels.
Inkomende elektronische facturen moeten in een bedrijf uiteraard goedgekeurd worden door de juiste personen. Hiervoor tekende Wings geautomatiseerde workflows uit zodat elk factuur elektronisch de vereiste goedkeuring krijgt.

De ultieme stap in de elektronische boekhouding is het beveiligde beheer in de cloud zodat bedrijven altijd en overal eenvoudig toegang hebben tot hun beveiligde data. Ook dit laatste behoort met Wings tot de mogelijkheden.

Klik “hier” om het originele persbericht te bekijken.

Meer info:
Jan Sprengers, 015 245 700, jan.sprengers@wings.be

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring