NL FR EN

Factureren aan Vlaamse overheid

Wist u dat vanaf 1 januari 2017 alle leveranciers van entiteiten van de Vlaamse overheid verplicht hun facturen moeten aanbieden via e-invoicing? De regels voor het aanmaken en versturen van deze e-facturen zijn door de Vlaamse overheid strikt vastgelegd.

Wings kan op dit ogenblik reeds elektronische facturen genereren die qua vorm en inhoud aanvaard worden door de Vlaamse overheid. Het e-factuurformaat in Wings Logistiek is hiervoor e-fff 3.

Naast het formaat waarin de facturen moeten worden opgesteld is er ook vastgelegd hoe deze facturen moeten worden verstuurd. De overheid heeft  voor de procedure Peppol gekozen, een internationale standaard voor verzending van e-documenten. Wings werkt hiervoor samen met een erkende Peppol serviceprovider, want het is niet voldoende de elektronische factuur te mailen.

Wij hebben ons tegenover de overheid en onze klanten geëngageerd om hiervoor op 1/1/2017 klaar te zijn. U vindt Wings daarom ook terug in de lijst van de overheid (zie https://overheid.vlaanderen.be/project-e-invoicing).

Een service provider werkt niet gratis en er zal dus een kleine kostprijs staan tegenover deze dienstverlening. Meer details hiervoor volgen later.

U moet éénmalig of slechts enkele e-facturen verzenden aan de Vlaamse overheid?

Dan bent u niet verplicht dit rechtstreeks via Wings Logistiek te doen. U kan via een portaal van de Vlaamse overheid de factuur handmatig ingeven. Vanzelfsprekend is dit geen goede oplossing voor leveranciers die vaak dergelijke facturen verzenden.

Wings Software | Probastraat 7 - Blok A | 2235 Westmeerbeek | t 016 85 55 90 | f 016 85 55 97 I info@wings.be

Contact | Privacyverklaring